Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása. Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai: Hántolatlan, Jó rostforrás, Csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet, Tápláló növényi fehérjeforrás, Segíthet a vérnyomás csökkentésében, Támogathatja az egészséges csontokat, Csökkentheti a gyulladást, Jó B-vitamin-forrás, Segítheti a vérsejtképződést, Segítheti a vércukorszint-kontrollt, Antioxidánsokban gazdag, Támogathatja immunrendszert, Nyugtathatja az ízületi gyulladásos térdfájdalmat, Támogathatja a pajzsmirigy egészségét, Támogathatja hormonegyensúlyt a menopauza idején, Könnyen beilleszthető a diétába, Részletes leírás, A szezámmag a sesamum indicum növény apró, olajban gazdag, hüvelyben termő magja. A szezámmagnak számos potenciális egészségügyi előnye van, évezredek óta használják a népi gyógyászatban. Védelmet nyújthat a szívbetegségek, a cukorbetegség és az ízületi gyulladás ellen. Rostból 3 evőkanál (30 gramm) szezámmag az ajánlott napi beviteli mennyiség 12%-át biztosítja, a rostok létfontosságúak az emésztőrendszer egészsége szempontjából. A szezámmag csökkentheti a szívbetegségek kockázati tényezőit, beleértve az emelkedett triglicerid- és a „rossz” LDL-koleszterinszintet. A szezámmag jó fehérjeforrás, amely a test alapvető építőköve. A szezámmagban sok a magnézium, ami segíthet a vérnyomás csökkentésében. Ezenkívül antioxidánsaik segíthetnek megakadályozni az érrendszeri lerakódások felhalmozódását. A hántolatlan szezámmag különösen gazdag a csontok egészsége szempontjából létfontosságú tápanyagokban, beleértve a kalciumot is. A szezámmag áztatása, pörkölése vagy csírázása javíthatja ezen ásványi anyagok felszívódását. Az előzetes kutatások szerint a szezámmag és olaja gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bírhat. A szezámmag jó tiamin-, niacin- és B6-vitamin-forrás, amelyek szükségesek a megfelelő sejtműködéshez és anyagcseréhez. A szezámmag vasat, rezet és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szükségesek a vérsejtek kialakulásához és működéséhez. A szezámmag segíthet a vércukorszint szabályozásában, mivel kevés szénhidrátot, jóminőségű fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz. Ráadásul olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek ebben a tekintetben. A szezámmagban található növényi vegyületek és az E-vitamin antioxidánsként funkcionál, amelyek leküzdik a szervezet oxidatív stresszét. A szezámmag számos olyan tápanyag forrása, amelyek fontosak az immunrendszer működéséhez, beleértve a cinket, a szelént, a rezet, a vasat, a B6-vitamint és az E-vitamint. A szezámmagban található vegyületek segíthetnek csökkenteni az ízületi fájdalmat és támogatni a mobilitást térdízületi gyulladás esetén. A szezámmag jó tápanyagforrás - például szelén, vas, réz, cink és B6-vitamin -, amelyek támogathatják a pajzsmirigy egészségét. A fitoösztrogének a szezámmagban található vegyületek, amelyek a menopauza alatt álló nők javát szolgálhatják. Összetétel: 100% bio szezámmag (sesamum indicum), Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény