500 g Több féle magból álló magkeverékes sütőkeverék a rusztikus konyha kedvelőinek. A magos kenyér sokáig puha marad nem morzsálódik.
Összetétel: Gluténmentes búzakeményítő, lenmag 12%, szezámmag 8%, tökmag 5%, napraforgómag 5%, dextróz, rizsliszt, burgonyarost, almarost, guargumi, gluténmentes búzarost, natrium-bikarbonat, aszkorbinsav.
Energia/100g: 359kcalFehérje: 3,9Szénhidrát: 82gZsír 1,6g
Recept: MAgOS POgÁCSAHozzávalók: 500 g Glutenix Magkeverékes liszt, 250 g Liga margarin, 200 g tejföl, 20 g só, 25 g élesztõ.
Elkészítés: a hozzávalókat dagasszuk jól össze ruganyos tésztává. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és tetszés szerinti formára vágjuk ki. Sütõlemezre (sütõpapírra) tegyük ki, megkenhetjük tojással (ha nem tartunk diétát) és megszórhatjuk szezámmal vagy Naturbit Szórókeverékkel. Hagyjuk meleg helyen kb. 1,5-szerésre kelni és elõmelegített 190 °C fokos sütõben süssük, míg szép aranyszínt kap.