Úgy tartják, hogy a Kína észak-nyugati tartományaiban élő emberek meglepően magas életkora, kitűnő egészségi állapota és fizikuma a rendszeres goji bogyó fogyasztásának köszönhető.
A goji bogyó gazdag forrása a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is, ezek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Béta karotint is tartalmaz, melyről tudjuk, hogy védi a bőrt a nap káros sugaraitól és jótékony hatású a szívre. Ennek és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatása is jelentős. Gazdag továbbá immunerősítő poliszacharidokban. Bőséges káliumforrás és 18 különböző aminosavat is tartalmaz. A-vitamin tartalma javítja a látást. Vérképző és gyulladásgátló. A goji számos módon fogyasztható, például salátákhoz, süteményekhez, édességekhez adva, müzlibe, zabkásába, joghurtba keverve.
Legfontosabb tulajdonsága talán az, hogy C-vitamin- és vastartalma kimagasló. A vas hozzájárul a vörösvérsejtek és a hemoglobin képződéséhez, a szervezeten belüli oxigénszállításhoz, az immunrendszer működéséhez, a sejtosztódás folyamatához, valamint a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez.
A kínai hagyományos orvoslás -a fentiek miatt is- már évezredek óta használja számtalan betegség kezelésénél. Van még néhány, nagyon lényeges tulajdonsága: A goji bogyó fogyasztása a vércukor- és koleszterinszintet is csökkenti, vitaminjai és ásványi anyagai révén pedig igen jó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is, és gyorsítja az anyagcserét.
Talán ez a két tulajdonsága az ami miatt sokan fogyókúra-szerűen használják, fogyasztják. Tehát képes beindítani, segíteni a fogyást is, mivel a szervezetet nagyon fontos tápanyagokkal látja el, azonban butaság lenne azt hinni, hogy ez a gyümölcs önmagában elegendő a fogyáshoz. a fogyás egyetlen hatékony, hosszú távú és biztonságos módja, ha a kiegyensúlyozott, alacsony kalóriatartalmú étrendet rendszeres testmozgással kombináljuk, és persze, sok vizet is iszunk.