WTN Kollagénépítő aminosavak 180g

-8%
WTN Kollagénépítő aminosavak 180g
Miért érdemes "vegán kollagént" választani akár nem vegánoknak is?
Nézzük meg először, hogy mik lehetnek a veszélyei az állati eredetű kollagénnek!

Meglehetősen köztudott, hogy a nagyipari állattenyésztés gazdasági hatékonyságának maximalizálása végett számtalan antibiotikumot, különböző növekedés serkentő hormonokat használnak. A tápszerekben is ilyenek vannak bekeverve, hiszen cél, hogy az állatok minél rövidebb időn belül, minél nagyobb súlyra történő növekedést érjenek el. Az emberekben, miután elfogyasztják ezeknek az állatoknak a húsát, nagyon sok esetben jelentős ösztrogén többlet lép fel jellemzően a progeszteron hátrányára. Ez az ösztrogén túlsúly pedig számos nőgyógyászati és hormonális probléma mögött állhat.

Vajon ezek a hormonok belekerülhetnek az emberi fogyasztásra szánt kollagénbe is?

A kollagéngyártás technológiai folyamatában a maximális gyártási hőmérséklet körülbelül 130 Celsius fok, amit megelőz egy enyhe lúgos és savas kezelés, de ez nem számottevő. Egy kanadai kísérletsorozatban vizsgálták és megállapították, hogy az ösztrogének és bomlástermékeik még két órás 160-180 Celsius fokos forró olajos sütésben sem bomlottak le teljesen, csak kb. 20 %-ban. A bomlási hőmérséklete ezeknek az anyagoknak (ösztrogének és bomlástermékeik) úgy átlagosan 270 és 350 Celsius fok között van.

Összességében tehát megállapítható, hogy nagyon-nagyon nagy valószínűséggel a kollagének különböző hormonokkal és azok bomlástermékeivel szennyezettek.

Ez a szennyeződés pedig a kollagénnel, mint étrend-kiegészítő elfogyasztásával bekerülhet az ember szervezetébe és ott komoly problémákat okozhat. Főleg azoknak érdemes erre figyelniük, akik már eleve hormonális problémával küzdenek.

A jelenleg kapható kollagén étrend-kiegészítőket marhából, sertésből, halból és csirkeporcból állítják elő. A halból előállított kollagéneknél valószínűsíthető a nehézfémmel való szennyezettség is.




Lehet „vegán” egy kollagén?
Alapvetően nem, mert a kollagén az mindig állati eredetű. „Vegán” mégiscsak attól lesz, hogy fermentációval előállított aminosavakat tartalmaz, így vegánok számára is fogyaszthatóvá válik.
9 622 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

8 871 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
simplepay_hu