A Stevia növény természetes állapotában is nagyon édes, így kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére.
Felhasználása:
Forrázat: 10-12 percnyi áztatás után fogyasztandó
Főzet: 5 percnyi forralás után szirupként, ételek-, italok édesítésére
Tipp: Ha napközben rád törne az édesség utáni vágy, csak rágcsálj el egy stevia levelet, és máris természetesen tudod csillapítani a cukoréhséged!
Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak bátran ajánlott 0 kalória tartalma miatt. Leküzdhetetlen édességi vágyuknak parancsolni nem tudók is rághatják a stevia szárított levelét. A levél az édes íz mellett ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag. Gomba és vírusölő hatása miatt candidásoknak, vagy egyéb fertőzésekkel küzdőknek is ajánlott. Teaként méregtelenít és javítja az emésztést.
A Stevia mezőgazdasági termesztése az 1900-as évektől indult meg Paraguayban, azóta az egész világon fogyasztják.