Megújult receptúrával, most D-fruktóz nélkül! Valódi citrom-tartalommal!
Csökkentett szénhidráttartalmú fagylaltpor édesítőszerrel diétás étkezés megvalósításához. Egy csomag fagylaltpor tartalma kb. 24 gombóc fagylalt elkészítésére alkalmas.
Összetevők: pálmaolaj, édesítőszerek (eritritol, xylitol, szukralóz), sűrítőanyag (módosított keményítő), szentjánoskenyérmagliszt, karboxi-metil-cellulóz, tömegnövelőszer (polidextróz), zsíros és sovány tejpor, citrompor (2%), étkezési sav (citromsav), kristályvanillin, aromák, emulgeálószer (zsírsav poliglicerin észterei), zsírsavak mono- és digliceridjei
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 304 Kcal / 1278 KJ
Fehérje: 11,9 g
Szénhidrát: 59,5 g, ebből poliol: 28,7 g, ebből nem felszívódó: 13,9 g
Zsír: 10,7 g
Összesített felszívódó szénhidrát: 39,7 g
Tápérték 100 g elkészített fagylaltban:
Energia: 114 Kcal / 481 KJ
Fehérje: 5,6 g
Szénhidrát: 19,4 g, ebből poliol: 7,4 g, ebből nem felszívódó: 3,6 g
Zsír: 3,9 g
Összesített felszívódó szénhidrát: 14,3 g
Használata fagylalthoz:
2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk, hozzáadunk 70 g fagylaltport, és kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton felverjük, kb. 3 perc alatt a krém állag eléréséig. A fagylaltmasszát poharakba öntjük, és mélyhűtőben a kívánt keménységűre fagyasztjuk. Fagylaltgépben is elkészíthető.
Használata parféhoz:
A felvert krémet piskótalapok közé töltjük, mélyhűtőben kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük, utána fogyasztható.
Használata shake-hez:
2 dl hideg tej
60 g fagylaltpor