A kendermag kiváló forrása a fehérjéknek, ásványi anyagoknak és az omega zsírsavaknak. Sokoldalú élelmiszer, számos nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaz.
Kiváló fehérjeforrás, fehérje tömegének 50%-a tényleges fehérje. Ritka élelmiszer, amelyben mind a 22 aminosavat megtaláljuk. Ez magába foglalja azt a 8-at is, amit a szervezetünk önmagától nem tud termelni tehát táplálékokból kell magunkhoz vennünk. Található még benne több antioxidáns, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag. A kendermag gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
A kender magas fehérje tartalma miatt egyre népszerűbb a sportemberek és az aktív életmódot folytatók között. Vegetáriánusoknak, laktóz vagy glükóz érzékenyek, valamint a cukorbetegek számára is fogyasztható.
Javasolt felhasználás, adagolás: Egy adag, ízlés szerint.
A kendermagot ízlés szerint szórja salátákra vagy keverje joghurtba, műzlibe.