Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g

Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g
Napjainkban egyre több olyan káros hatással találkozunk, melyek így vagy úgy, de hatással vannak szervezetünkre. A szennyezett víz és a szennyezett levegő, a pollenek, az ételeinkben található tartósítószerek, vagy akár a stresszes életmód mind szervezetünket károsítja. Nem foglalkozunk ezekkel a nem egészséges terhelésekkel, és nem számolunk a következményekkel.

Pedig ezek hatására szervezetünkben egyre több és több szabadgyök termelődik, melyek károsítják egészséges sejtjeinket.

A szabadgyökök termelése a szervezet önfenntartó funkciójában is fontos szerepet játszik, hiszen sejtjeink egy része azért termel szabadgyököket, hogy a kórokozókat elpusztítsa. Más esetben szabadgyökök termelése a véralvadásra, vérnyomás szabályozására van hatással. Addig nincs is gond, amíg megfelelő mennyiségű szabadgyök termelődik, hiszen szervezetünk semlegesíteni is képes őket. Ha azonban a kelleténél több van jelen szervezetünkben, felborulhat a természetes egyensúly, és így a káros sejtek mellett az egészségesek is veszélybe kerülhetnek.

Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással, tápanyagokkal, és a ránk ható ártalmak csökkentésével próbáljuk fenntartani a szervezetünk természetes egyensúlyát, vagy szükség esetén visszaállítani azt.

Helyes táplálkozással is segíthetünk a szabadgyökök túltermelődését kiküszöbölni.


Szentgyörgyi Albert 1936-ban mondta ki először, hogy a legtöbb természetes antioxidánst a szőlőmag tartalmazza.


A Nature Cookta Szőlőmag finom őrleményben rengeteg antioxidáns, polifenol található, átlagos polifenol tartalma 2500 mg/100 g. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában.
A szőlőmag finom őrleményben nem csak, hogy nagy mennyiségben találhatóak meg a polifenolok, de a különleges eljárásnak köszönhetően, melyet a szőlőmagon végeznek, a felszívódásuk is nagy százalékú. A mikroőrlési eljárás következtében a szőlőmagokat szétterítik, és egy kiterített mag felülete kb. fél m2, így majdnem 100 százalékos a felszívódási arány a szervezetben.

A Nature Cookta Szőlőmag finom őrlemény, ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté őrlik az így kapott, zsírtalanított magot. A finom őrleményt pedig még a szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek.

A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában. Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3 százalékának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.

Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.


Összetétele:
100 százalék szőlőmag őrlemény

100 g Szőlőmag finom őrlemény tartalmaz
Energia: 344 kcal/1456 kJ
Rost: 70 g
Zsír: 8 g
70 százaléka telítetlen zsírsav
Összpolifenol 2500 mg

A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek
1 316 Ft
Egységár: 5,26 Ft/g
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Kiszerelés
250 g
Márka
Nature Cookta
simplepay_hu cib