Kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. Magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére. Magas B vitamin, C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segíti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákosodást. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1157 / 276 Fehérje (g / 100 g) 22,9 Szénhidrát (g / 100 g) 41,22 Ebből cukor (g / 100 g) 2,79 Zsír (g / 100 g) 1,5 Ebből telített zsírsavak (g / 100 g) 0,28 Élelmi rost (g / 100 g ) 16,6 Ásványi anyagok: kálcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C Jótékony hatással van: fáradékonyság, vérnyomás normalizáló, emésztés, érrendszeri betegségek Felhasználása: levesekhez, főzelékekhez, köretekhez