A csalán (Urtica dioica) egyike azoknak az igen ritka és értékes gyógynövényeknek, amelyek mind a három zsírban oldódódó levélzöldet: az ALFA, a BÉTA, és a DELTAKLOROFILT nagy mennyiségben tartalmazzák. A csalán magja pedig gazdag a gyulladáscsökkentő esszenciális (létfontosságú) zsírsavakban. Ilyen a linol, a linolén, és az arahidrosav. Ezek vitaminjellegű anyagok, melyeket szervezetünk nem képes szintetizálni, ezért táplálékkal együtt felvenni azokat.
A csalánmagolaj hatása sokoldalú. Fogyasztása csökkenti a vérszérum koleszterinjét. Egyben gátolja a koleszterin élelmiszerekből történő felszívódását. Csökkenti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a köszvényben szenvedők vér-húgysavtartalmának csökkentésében. Hatóanyaga vízhajtó, roboráló és általános vitaminpótló. Bőségesen tartalmaz A,B,C,F,K U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége.
Régi századok „új” felfedezése, hogy a csalán zsírban oldódó levélzöldjei, a klorofilok, enzimek jelenlétében zsírbontóként működnek és gátolják azok beépülését testünk szöveteibe. A természetes fogyasztóhatás 3 hét után tapasztalható, mivel a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ először a kiválasztó szerveket (epe, máj, tüdo, vese) tisztítja.
A CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ jelentős mennyiségben tartalmaz vércukorszint csökkentő glikokinint, valamint a hasnyálmirigy működését stimuláló biogén animokat. Ezen alapszik az a népi gyógyászati megfigyelés, hogy a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ hosszú távú – maximum 6 hónapig! – tartó napi egy teáskanál fogyasztása cukorbajmulasztó.
Adagolása: napi 1 evőkanál