Omega 3 halolaj
Halolaj a szív egészségéért
Magyarországon a lakosság több mint 50 százalékát éri utol élete során a szív- és érrendszeri problémák valamelyike. Ennek számos oka lehet, de az egyik gyakori ok az Omega-3 zsírsav hiányából adódhat. Ezt felismerve magunknak kell a megelőzés mellett döntenünk.
Az eszkimók fogyasztják a világon a legtöbb húst, mégis náluk a legkisebb a szív- és keringési betegségek előfordulása. Azon kívül, hogy rengeteg hideg vízi tengeri halat esznek, nem fogyasztanak finomított cukrot és lisztet. A tengeri hal húsában található halolaj igen kedvezően befolyásolja a koleszterin értéket, illetve csökkenti a trombociták összetapadását, ezzel a vérrögképződés kockázatát.
Röviden az Omega-3 zsírsavról:
Az Omega-3 egy esszenciális zsírsav, amelyet szervezetünk nem képes előállítani, így csak külső forrásból fedezhetjük a szükségletet. Az Omega-3 speciális összetételénél fogva gátolja a vérrögök képződését, ezáltal csökkenhet a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata. Az Omega-3 halolaj legnagyobb mennyiségben a hideg vízi tengeri halak húsában –abból is a halolajban gazdagabb fajtákban, pl. makréla, hering, lazac- található meg. Az európai halfogyasztáshoz képest (kb. 22kg/fő/év) a magyar átlag nagyon alul marad (3kg/fő/év!!!; kivétel Baja, ahol kb. 39kg/fő/év /forrás: origo/). Elmondható, hogy Magyarországon jellemzően csak az ünnepek idején kerül hal az asztalra, vagyis nagyon ritkán fogyasztunk belőle, így kevés halolaj jut szervezetünkbe.
Az Omega-3 hiánya nagyon sokféle tünetet produkálhat, emiatt többnyire fel sem merül, hogy Omega-3 hiány lehet a baj okozója, amit egy kis halolaj könnyen pótolhatna.
A koleszterin egy zsírszerű anyag, mely kizárólag emberi és állati szervezetben fordul elő. Sokféle hormon és a sejtfalak alkotóeleme. A koleszterin két típusát különböztetjük meg: LDL, vagyis low density lipoprotein = alacsony sűrűségű koleszterin, ez az ún. káros koleszterin, mely az érfalakra rakódva csökkenti annak rugalmasságát, magas vérnyomást, és sok egyéb problémát okozva. A HDL, vagyis high density lipoprotein = nagy sűrűségű koleszterin jótékonyan hat a már lerakódott koleszterin eltávolítására, melyet visszaszállít a májba, ahol az lebomlik. De honnan kerül belénk a koleszterin? Kb. 1/3 részben táplálék útján jutunk hozzá, valamint májunk állítja elő a többi 2/3 részt.
Ilyen tüneteknél gyanakodhatunk Omega-3 hiányra:
- Magas LDL és alacsony HDL koleszterinszint
- Magas triglicerid – vérzsírszint
- Magas vérnyomás
- Érelmeszesedés
- Szívinfarktus, agyvérzés
- Az egész szervezetet érintő gyulladásos folyamatok (pl. reumatikus-, ízületi gyulladások, bőrgyulladások…)
- Gyakori migrénes fejfájás
- Gyenge immunrendszer
- Csökkent agyi kapacitás
- Tanulási nehézségek
Az Omega-3 halolaj segítségével elősegíthetjük e betegségek megelőzését, vagy csökkenthetünk bizonyos tüneteket.
Na de mit tegyünk, ha nem lakunk tengerparton, nem vagyunk kibékülve a tengeri herkentyűkkel, vagy a mi konyhánk nem az effélékre specializálódott?
Válasszunk egy gazdaságos és egyszerű megoldást és szerezzük be a Vitamin Station Omega 3 halolaj kapszuláját, mellyel könnyedén pótolhatjuk szervezetünk Omega-3 szükségletét!
A Vitamin Station halolaj kapszulája 600 mg halolajat tartalmaz. A szardíniából és szardellából készült Omega-3 zselékapszulának nincs bántó utóíze, illata pedig kellemes a modern gyártási technológiának köszönhetően.
Az Omega-3 segítséget nyújt szívünknek, ezért szívből ajánljuk!
A Vitamin Station készítményei kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert, sót, cukrot, mesterséges ízesítő- és színezőanyagokat.
A Vitamin Station étrend-kiegészítőinek fogyasztása során kedvező élettani hatásokat tapasztalhatunk. Ezen termékek azonban nem gyógyszerek, nem szándékoznak betegségeket gyógyítani, vagy kezelni! Termékeink olyan étrend-kiegészítők, melyek nem helyettesítik a változatos, és kiegyensúlyozott táplálkozást! A honlapunkon található információk tájékoztató jellegűek, betegségével forduljon szakorvoshoz!
Omega 3 összetétel (hatóanyag/kapszula)
Halolaj koncentrátum 600 mg (hatóanyag forrása Sardinia pilchardus (szardínia), Engraulis encrasicolus (szardella)
ebből EPA 180 mg és DHA 120 mg
További összetevők:
zselatin, nedvesítőszer (glierin), tisztított víz
Adagolás:
napi 1-3 gélkapszula, bő folyadékkal bevéve
Figyelmeztetés:
A termék gyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Származási hely: USA
OÉTI reg.szám: 11006/2012
Miért válassza a Vitamin Station termékeit?
Mert természetes összetevők felhasználásával készülnek.
Mert NEM tartalmaznak: tartósítószereket, sót, cukrot, mesterséges színező-, ízesítő anyagokat!
Mert megbízhat minőségükben! A Vitamin Station táplálék-kiegészítőket gyógyszergyárakban, a legkorszerűbb technológiával, az FDA felügyelete(Food and Drug Administration- Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hatóság) mellett gyártják. Vitaminjaink GMP minősítéssel (Good Manufacturing Practice- Helyes Gyártási Gyakorlat) rendelkeznek, vagyis megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek a felhasznált alapanyagok tisztasága és a gyártási technológia tekintetében.
Mert termékeink garantáltan génmanipulációtól mentes összetevőkből készülnek!
Mert minden termékünk OÉTI regisztrációval rendelkezik.
Mert kiváló minőségű termékeket kap megfizethető áron!