BioMenü BIO KÓKUSZOLAJ extra szűz vco 500 ml

A kókuszolaj vagy más néven kókuszvaj a kókuszpálma magjának szárított beléből készített növényi olaj, amely értékes exportcikk a termelő országokban. A frissen sajtolt kókuszolaj színe fehér, íze és illata különös, de kellemes. A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű, 24°C fokon megolvad.

Három fajtája ismeretes az olaj készítésének módja szerint:
Hidegen sajtolt kókuszolaj, szűz kókuszolaj vagy Virgin Coconut (VCO), finomított kókuszolaj.

A mechanikus úton előállított BioMenü szűz kókuszolaj nem esik át az RBD (Refinig, Bleaching, Deodorizing vagyis finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) folyamatán és nem is hidrogénezzük. A nemzetközi szóhasználat a szűz és hidegen sajtolt kifejezéseket szinonimaként használja, de a nyers kókuszolaj értékes hatóanyagait leginkább a szűz kókuszolaj képes megőrizni. Leírás szerint, gondosan kell tárolni, mert könnyen avassá válik, ilyenkor íze és szaga csípős lesz.
4 141 Ft
Egységár: 8,28 Ft/ml
Kedvezményeket keres?
Kiegészítő termékek
BioMenü BIO KÓKUSZOLAJ extra szűz vco 500 ml
BioMenü BIO KÓKUSZOLAJ extra szűz vco 500 ml
4 141 Ft