Az aszalt gyümölcsök és az ájurvédikus fűszerek a bázistermékek ebben a gyümölcsszeletben. Függetlenül attól, hogy melyik dosha (3 ájurvédikus alaptípus: Vata, Pitta vagy Kapha), minden ájurvédikus étkezésnek tartalmaznia kell a következő ízeket: édes, savanyú, sós, keserű és csípős. Az alapanyagok (édes datolya, pörkölt kókusz és savanykás szilva) ennek megfelelően lettek kiválasztva. Az elválaszthatatlan, jellegzetes ízről az ájurvédikus fűszerek gondoskodnak, mint például: gyömbér, fahéj, kardamom, kurkuma és fekete bors – stimulálva az ízlelő bimbókat.
Egy igazi nasi és energia bomba két főétkezés között.
Összetevők: datolya*,mazsola* napraforgóolajba* mártva, aszalt szilva*, pörkölt mandula*, kókuszvirágszirup*, napraforgómagolaj*, kókuszreszelék 2%,ostya* (burgonya- keményítővel*,napraforgóolajjal*) ,kókuszliszt*, gyömbér*, fahéj*, kardamom*, kurkuma*, fekete bors*, kősó.
* = ellenőrzött ökológiai gazdaságból. Nyomokban glutén tartalmú gabonát, tejet, dióféléket, szóját, szezámot, mag és héjdarabokat tartalmazhat.
Ellenőrizte: DE- öKO- 003. Származási hely: EU-/nem-EU-mezőgazdaság.
Tápérték 100 g termékre:
Energia: 1474 kJ/351 kcal
Zsír: 11 g
Ebből telített zsírsav: 2,6 g
Szénhidrát: 54 g
Ebből cukor: 52 g
Rost: 9 g
Fehérje: 4,5 g
Só: 0,06 g