Erdészné Curry Por 20 g

Erdészné Curry Por 20 g
A curry világszerte egyre kedveltebb étel lett. Ennek egyszerű elkészítéséhez kínáljuk ezt az eredeti recept szerint készült különleges fűszerkeveréket. Összetétel: Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt kurkuma, őrölt mustármag, őrölt görögszénamag, chilipor, max. 5% só Ajánlott indiai és keleti ételekhez. A curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből honosították a britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, amelynek levelét használják fűszerezésre Indiában, főleg vegetáriánus ételekhez. A karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. A curry a tamil kari szónak egy túlságosan leegyszerűsített változata, melynek szósz, mártás a jelentése. A curry az angolok révén vált általános kifejezéssé, amit mindenféle indiai étel fűszerezéseként értelmeztek. A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. Ma már azonban a curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet. Indiában ezekkel a fűszerekkel zöldséges egytálételeket ízesítenek főként. Készülhet curry csircseriborsóból, lencséből, karfiolból, burgonyából... Pácolhatunk vele húsokat úgy, hogy igen kevés olajban keverjük el a curryt és ezzel a keverékkel kell a húst alaposan bekenni, majd hűtőszekrényben egy-két órát állni hagyni. Így összeérnek az ízek. A fűszerkeverékkel ízesíthetőek különféle ételek. Rizs, zöldségek, tészták, töltelékek, levesek, húsok, mártások...
238 Ft
Egységár: 11,90 Ft/g
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Kiszerelés
20 g
simplepay_hu